9 Temmuz 2012 Pazartesi

cikolata fondu

merhaba,
gece gece, sabah sabah, ogle ogle, gunun herhangi bir vaktinde caniniz cikolata fondu cektiyse evde kolaylikla yapabilirsiniz. fondu ve muma ihtiyaciniz olmadigini ve evinizdeki mutfak malzemelerinden uygun olanlari degerlendirebileceginizi dusunuyorum. nitekim yaraticiligima fazla ihtiyac duymadan evdekileri kullandim : ))

cikolata fondu icin onerim bitter seviyorsaniz biraz sut (krema da olabilir, ancak agirlastirir) ilave etmeniz ya da bitter cikolata yerine normal sutlu cikolata kullanmaniz. BY'im ve ben bitter duskunleri olmamiza ragmen %78 kakaolu cikolatanin neticesi biraz agir geldi, sutum yoktu : ) her zaman derim ki ilkinde olmuyorsa ne eksik ne fazla tespit edip, bir kenara not alip ileride tecrubeden faydalanmali.. sadece yemek icin gecerli degil bu yaklasim......

simdi sira 2 kisilik tarifte..

malzemeler
60 gr normal bitter cikolata
istenirse yarim cay bardagi sut

muz
cilek
cikolata sonrasi banmak isterseniz biraz hindistancevizi rendesi veya dovulmus antep fistigi

yapilisi
cikolatanizi ince ince dograyip benmari usulu eritin
meali;

oncelikle iki adet tencereye ihtiyaciniz var
tencereler ne kadar kucuk o kadar iyi
birbirinin icine tam gecmesin ki alttakine su koydugunuzda ustekine temas etmesin
cikolatayi eritmek icin buhar yeterli oluyor

alttaki tencereye su ilave edin, hatirlayin, bu su ustteki tencereye degmeyecek
kucucuk dogradiginiz cikolatalari ustteki tencerinize koyun
ocagin altini orta derecede acin, birakin erisinler (duruma gore atesi daha fazla acabilir ya da kisabilirsiniz)
cikolata iyice eridiginde tadina bakmanizi oneririm
istediginiz gibiyse islem tamam
cikolatalarin bitter olmasina bagli olarak sert bir lezzeti var ise
sutu azar azar dokerken es zamanli erimis cikolatanizi kasikla karistirin
kivamini goz karari, lezzetini agzinizin tadina gore ayarlayacaginiz icin hemen tadina bakin..
karisim tabiri caizse civik olursa, meyvelerinizi bandiginizda damlayacaktir..
eger cikolataya bulanmis meyve servis edecekseniz bu da cok muhim degil..
patron sizsiniz..
asci sizsiniz : ))

hazirladiginiz karisimi fondunuze alin ya da uygun bir kaba bosalttin
dilimlediginiz muz ve saplarini cikardiginiz cilekler ile sunabilirsiniz
kenarina azicik hindistancevizi rendesi ya da dovulmus fistik serpmek tamamiyle keyfinizin bilecegi is..

afiyet olsun.......




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder