16 Temmuz 2012 Pazartesi

havuclu kek

merhaba : )

yarin aksam uzeri arkadasimiz gelecek, hem ziyaret hem ticaret, ssshhh bizde kalsin simdilik.. bu vesileyle havuclu kek yaptim, esasinda 2-3 gundur aklimdaydi.. yoksa evde havuc ne arar.. sebze meyve kotu bisiler..

gelelim tarife..

malzemeler
2 yumurta (evde o kadar kalmisti)
1 su bardagi seker (isterseniz artirabilirsiniz)
3 havuc rendesi (yaklasik 300-400 gr)
goz karari, keyfinizce bollukta iri dovulmus ceviz
yarim cay bardagi zeytinyagi
max 2 su bardagi un (azar azar ilave edin)
1 su bardagindan 1 isaret parmagi az sut
1 cay kasigi tarcin
1 paket kabartma tozu

yapilisi
yumurta ve sekeri buyuk bir kapta rengi donup kivamini alincaya, krem rengi oluncaya, ateste pisiyormus gibi baloncuklar olusuncaya, daha fazla benzetmek gerekirse kopurunceye dek cirpin (min 5 dk)
kabartma tozu, ceviz ve havuc haricindekileri ilave edip yine cirpin
onerim unu azar azar ve tel suzgecle eleyerek ilave etmeniz ve alisageldik kek kivamina getirmeniz
sutunuzu kivama gore artirabilirsiniz
kabartma tozunu da ekleyip kasikla 3-5 tur karistirin
kalibiniza yagli kagit serip uzerine karisiminizi dokun
evinizde yagli kagit yoksa tereyag ile kalibinizin her yanini yaglayin ve karisimi oyle dokun
onceden isitilmis 175 derece firinda 45-50 dk kadar pisirin
firininiza gore sure degisecektir
ilk 35-40 dk firinin kapagini acmayin
daha sonra benim gibi illa kontrol etmek istiyorsaniz kurdani kekinize batirin
temiz cikarsa pismistir, firindan cikarabilirsiniz

kek ilimadan kesmeyin, sicakligiyla pismeye devam edecektir..

ta taaaaamm!!

not : sekeri az gelirse kekin uzerine pudra sekeri dokup tatlandirabilirsiniz
tarcini ikram edeceklerinizden daha cok seviyorsaniz yine kekin uzerine ilave edip oyle sunabilirsiniz.. 

afiyet olsun : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder