18 Aralık 2012 Salı

sutlu irmik tatlisi

merhaba, 

dun gece 10'da ''sut almistik, hani tatli yapacaktin?'' alarmim caliverdi. irmik ile yapilan her tatliyi severek yiyenlerdenim. uzun zamandir aklimda olan sutlu irmik tatlisini da ilk kez pisirdim. meger ne kolaymis. aserdiyseniz ya da ertesi gune misafiriniz varsa 15-20 dakikada tatliniz hazir, esas mesele sogumasi..

malzemeler
9 kasik ince irmik
11 kasik seker
1 litre sut
yarim paket vanilin
1 corba kasigi hindistancevizi
1 corba kasigi tereyag
istege gore tarcin veya dovulmus fistik


yapilisi
irmik, seker, sut ve vanilini bir tencereye koyun
orta ateste muhallebi kivamina gelinceye dek (yaklasik 10-15 dk) surekli karistirin
iyice koyulastiginda tereyag ve hindistancevizini ekleyin
yag eriyinceye dek karistirmaya devam edin (yagin bekledigimden daha gec erimesi ilginc geldi)
nemli bir borcama (hatta parmaklarinizla su sicratarak biraz daha islatabilirsiniz) tatlinizi dokun
oda isisinda soguduktan sonra uzerini kapatip buzdolabinda bekletin
(hos bir sekil almasini isterseniz kaselere ya da dondurma kaplarina tatlinizi dokup, soguduktan sonra ters cevirmek suretiyle ikram edebilirsiniz)
servise sunarken uzerine tarcin veya dovulmus fistik serpebilirsiniz


kolaymis degil mi?

afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder