22 Ekim 2012 Pazartesi

patlican kebabi

merhaba : )

afilli isme bakmayin bildiginiz patlican yemeginin firinlanmis hali. son zamanlarda italyan mutfagina dadandik. gene afilli isme bakmayin bildiginiz pizza ve makarna. osmanli kökünün verdigi gazla BY'im olaya el koyarak alaturkaya donelim dedi ve bu tarifi verdi. yapmak da tat katan ellerime dustu ki, ne de iyi olmus ekmeklerimizi bandik..

yeteri kadar agziniz sulandiysa - ac parantez uzun zaman yazmayinca sen okuyucuyla arama mesafe girmis sayin siz kapa parantez - buyrun tarife buyrun ceren burak sofrasina..

malzemeler
2 adet patlican
2 kucuk sogan
3 orta boy domates
sivri biber ya da paprika mixin yesil olani
250 gr gonlunuzce et ( yagli veya kemiklisi bambaska yapar yemegi)
zeytinyagi
tuz
kirmizi biber
bir cay bardagi kaynar su (yemegi firina vermeden evvel suyu kaynatsaniz yeterli : ))

yapilisi
patlicanlari alacali soyup kus basi seklinde dogradiktan sonra tuzlu suya yatirin ki acisi ciksin
kucuk kucuk dogradiginiz biberleri tavada kavurun
soganlari ekleyin ve kavurmaya devam edin
ardindan etlerinizi ilave edin

bu esnada patlicanlarin suyunu suzun ve mutfak havlusu ile suyunu cektirdikten sonra kizgin yaga atip kizartin. patlican cok yag emer bu yuzden yaginizin gercekten kizgin oldugundan emin olun (ay efendim ben kizartma sevmem diyorsaniz patlicanlarin uzerine biraz yag dokup firina verebilirsiniz).

firini 180 dereceye isitin

etler suyunu cektikten sonra kucucuk minicik dogradiginiz domatesleri ilave edin (1-2 kasik ayirin)
domatesler eridiginde biraz tuz keyfinizce kirmizi biber ilave edip ocagin altini kapatabilirsiniz

kizarmis patlicanlari firin tepsinize alin
uzerine etli karisimi ilave edin
bir cay bardagi kaynar su gezdirin
ayirdiginiz 1-2 kasik domatesi ekleyin
ve onceden 180 dereceye isitilmis firininiza tepsinizi verin
yaklasik 30 dk firinda kalmasi yeterli olacak


not 1: ha ben boyle mi yaptim, hayir yine de guzel oldu eminim bu daha guzel olur :)
not 2 : bir de hep aklima takilan once biber mi yoksa sogan mi kavrulacak sorusunun yanitini BY'im sagolsun verdi, nispeten sert olan sebzeden yumusaga dogru..
not 3: italyan mutfagindan sonra epey ugrastirdiysa da cok guzel oldu, midemiz doldu.. yanina sehriyeli pilav ve cacik ya da salata oneririm.

afiyet olsun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder